Πράσινη σαλάτα με σπαράγγια και λευκή vinaigrette

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

O Mάιος είναι ο μήνας της επανάστασης! Όχι, όχι των παιδιών των λουλουδιών! Της food revolution. Με αρχηγό τον Jamie Oliver δίνουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας τρόφιμα! Να μάθουμε να τρώμε σωστά και να χρησιμοποιούμε φρέσκα και αγνά υλικά! Μια σαλάτα με σπαράγγια και vinaigrette με αριάνι είναι μια καλή αρχή δεν νομίζεις;

Συστατικά

  • Για το dressing: 1,5 κ.γ. σιναπόσποτο τριμμένο/σε σκόνη
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ αριάνι ή κεφίρ
  • 2 μικρά. τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα: ένα μικρό μαρούλι
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι λάχανο τριμμένο
  • 1 ματσάκι λευκά και πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι. Ανακίνησέ πολύ καλά για να ανακατευτούν τα υλικά. (Όσο dressing δεν χρησιμοποιήσεις αποθήκευσέ το στο ψυγείο για μια βδομάδα).
  • Καθάρισε, πλύνε και στέγνωσε καλά το μαρούλι και κόψτο με το χέρι σε κομμάτια.
  • Καθάρισε και τρίψε το καρότο στο χοντρό τρίφτη. Κάνε το ίδιο και με το λάχανο.
  • Ξύσε με ένα peeler το κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με το χέρι σπάσε στο σημείο που ξεκινά να είναι τρυφερό. Καθάρισε τις πιπεριές από τα σποράκια και κόψε σε χοντρά κομμάτια. Ρίξε όλα τα λαχανικά στο μαρούλι και ανακάτεψε απαλά.
  • Ρίξε το μισό dressing πάνω από τη σαλάτα την ώρα που θα τη σερβίρεις και ανακάτεψε.

Tip


Read More

And More