Ραντίτσιο με γκρέιπφρουτ και καπνιστό σολομό

10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

To κόκκινο μαρουλάκι είναι ιδανικό για όσες έχουν κουραστεί από τις ίδες γεύσεις! Δοκίμασέ το σε μια δροσερή σαλάτα με γκρέιπρφουτ και καπνιστό σολομό.

150 Θερμίδες/Η μερίδα

Συστατικά

  • 1 μικρό κεφάλι ραντίτσιο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 γκρέιπφρουτ (κράτησε το μισό για τη σάρκα του & στίψε το άλλο μισό)
  • 100γρ. καπνιστό σολομό σε λωρίδες
  • 3-4 φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε και τα λαχανικά σου σε μια σαλατιέρα και ανάμειξε καλά
  • Καθάρισε το γκρέπφρουτ και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαίρεσε την διάφανη μεμβράνη από τις φετούλες του. Στίψε το υπόλοιπο και κράτησε το χυμό του
  • Κόψε το σολομό σε λωρίδες και πρόσθεσε στη σαλατιέρα. Ρίξε και τις φετούλες το γκρέιπφρουτ
  • Βάλε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, το χυμό γκρέιπφρουτ και τη ρίγανη και ανακάτεψε. Αλατοπιπέρωσε
  • Ράντισε τη σαλάτα σου και σέρβιρε

Tip


Read More

And More