Σαλάτα με φακές και φέτα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή σαλάτα με φακές, ελιές και αγγούρι

Συστατικά

  • 2 φλ. φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αγγούρια
  • 1 φλ. ελιές
  • 3/4 φλ. μέντα
  • 1 φλ. φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις φακές με το σκόρδο και τη δάφνη για περίπου 15 λεπτά.
  • Σούρωσε τις φακές και αφαίρεσε το σκόρδο και τη δάφνη.
  • Όσο κρυώνουν οι φακές, ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ τη μουστλαρδα με το αλάτι και το ξύδι και σιγά-σιγά πρόσθεσε το λάδι.
  • Ανακάτεψε τις φακές με το αγγούρι κομμένο σε μικρούς κύβους, τη μέντα και τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους.
  • Ρίξε το dressing και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Πασπάλισε με τη φέτα τριμμένη στο χέρι.

Read More

And More