Σαλάτα με φινόκιο, πράσινο μήλο και καρύδια

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα είναι σωστό έργο τέχνης. Με υλικά της εποχής και απολαυστικό άρωμα που θα ξετρελάνει όποιον τη δοκιμάσει. Ξινόμηλο και φινόκιο τα βασικά υλικά σερβίρονται σε μια σος από λεμόνι, λάδι και μέλι και πασπαλίζονται με καρύδια και παρμεζάνα.

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο φινόκιο
  • 1 μεγάλο πράσινο μήλο
  • 1 ματσάκι σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες παρμεζάνας
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδου
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το φινόκιο και κόψε σε φετούλες. Κάνε το ίδιο και με το μήλο, φροντίζοντας να είναι ίδιου πάχους.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το λεμόνι και το λάδι. Πρόσθεσε και το μέλι και συνέχισε το ανακάτεμα να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε την κανέλα
  • Στρώσε μια σειρά από φινόκιο, από πάνω μήλο και πασπάλισε με λίγη παρμεζάνα. Ράντισε με λίγο από το ντρέσιγκ σου και πασπάλισε με λίγα καρύδια. Επανάλαβε τις στρώσει δύο, τρείς φορές ακόμη. Ράντισε με λίγο ντρέσιγνκ πάνω από όλη τη σαλάτα.
  • Σέρβιρε με τα φύλλα σπανάκι στο πιάτο.

Tip

Στύψε λίγο χυμό λεμόνι παραπάνω σε ένα μπολ με κρύο νερό και διατήρησε το μήλο και το φινόκιο σε αυτό για να μην μαυρίσουν μέχρι να στήσεις το πιάτο.

Read More

And More