Σαλάτα με μανταρίνι, καρύδι, κουμ κουάτ και σέλερι

15' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βάλε στη σαλάτα σου το άρωμα των εσπεριδοειδών. Από τη μία τα μανταρίνια και από την άλλη τα μικροσκοπικά, απολαυστικά κουμ κουάτ θα κάνουν τη σαλάτα σου ακαταμάχητη.

Συστατικά

  • 3 μέτρια μανταρίνια
  • 6 κουμ κουάτ κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (σε μισά κομμάτια)
  • 1 κ.σ. & 1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Λίγο τυρί πεκορίνο ρομάνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα μανταρίνια και χώρισε τα κομμάτια τους. Αν έχουν κουκούτσια βγάλτα προσεκτικά χωρίς να τραυματίσεις την ψίχα του φρούτου. Βάλε το φρούτο σε μπολ.
  • Κόψε τα κουμ κουάτ σε πολύ ψιλές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια. Εναλλακτικά αντί για κουμ κουάτ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροζ γκρέιπφρουτ. Ρίξ’ το στο μπολ με το μανταρίνι.
  • Με ένα μυτερό μαχαίρι κόψε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και ρίξτο στο μπολ.
  • Πρόσθεσε τα καρύδια και ανακάτεψε απαλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το χυμό λεμόνι με το λάδι και πιπέρι. Περίχυσε με αυτό τη σαλάτα και ανακάτεψέ την.
  • Σέρβιρε αμέσως σε κάθε πιάτο τρίβοντας από πάνω λίγο πεκορίνο.

Tip


Read More

And More