Σαλάτα με παντζάρι, αυγό, φέτα και καρύδια

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εκμεταλλεύσου τα κατακόκκινα παντζάρια και φτιάξε αυτήν την υπέροχη σαλάτα!

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κεφαλάκια (γουλιά) από παντζάρι βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 σφιχτά αυγά
  • μισό φλιτζ. τριμμένη φέτα
  • μισό φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ραπανάκι
  • λίγο δυόσμο (1 κ.σούπας) ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Για το dressing
  • 1 κ.σούπας βαλσάμικο με σύκο
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλυκού μέλι
  • 1 κ.γλυκού λευκό ξύδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα παντζάρια σε κυβάκια.
  • Καθάρισε και κόψε το ραπανάκι σε λεπτές φετούλες
  • Σε μια σαλατιέρα βάλε τη φέτα, το παντζάρι, τα καρύδια, το ραπανάκι και το δυόσμο και ανακάτεψε.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Κόψε τα αυγά στα τέσσερα και τοποθέτησέ τα πάνω στη σαλάτα.
  • Ετοίμασε το dressing ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και περίχυσε τη σαλάτα.
  • Πρόσθεσε λίγο έξτρα πιπέρι και δυόσμο αν θέλεις.

Tip

Μπορείς να βάλεις λίγο άνιθο αντί για δυόσμο στη σαλάτα σου! Ταιριάζει εξίσου!

Read More

And More