Σαλάτα με παντζάρια και μπαχαρικά

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμη πράσινη σαλάτα με παντζάρια και spicy μπαχαρικά

Συστατικά

  • 1 kg παντζάρια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού ξερός κόλιανδρος
  • 2 κ. γλυκού ξηρός μάραθος
  • 2 κ. γλυκού σπόροι κύμινου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι βαλεριάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε σε ένα ταψί τα παντζάρια ακαθάριστα, με νερό που να καλύπτει ένα δάχτυλο τα πλαϊνά τους.
  • Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μία ώρα.
  • Μόλις ψηθούν τα παντζάρια, αφαίρεσέ τους τη φλούδα και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε όλα τα μπαχαρικά μαζί με τα φύλλα δάφνης, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
  • Κόψε τα παντζάρια σε μπουκιές και μόλις ετοιμαστούν τα μπαχαρικά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Κόψε το μαρούλι και τη βαλεριάνα, πρόσθεσέ τους λάδι, το ξύδι και αλάτι και ανακάτεψέ τα με το μείγμα παντζαριών.

Read More

And More