Σαλάτα με πεπόνι, αβοκάντο και προσούτο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τώρα πια το ξέρεις… τα φρούτα είναι η καλύτερη βάση για δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες! Προσούτο με πεπόνι και όχι μόνο… και ρόκα, σπανάκι, αναζωογονητικό lime και η σαλάτα σου είναι έτοιμη.

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 φέτες πεπόνι αργείτικο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 150γρ. σπανάκι
  • 5 φέτες προσούτο
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 lime
  • Τριμμένο μείγμα πιπεριών
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και κόψε τη ρόκα και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα
  • Από πάνω ρίξε το πεπόνι κομμένο σε κύβους και το αβοκάντο καθαρισμένο και σε λεπτές φετούλες
  • Βάλε το ελαιόλαδο, το lime, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε να ενωθούν
  • Κοπάνισε και τα φυλλαράκια το δυόσμο και πρόσθεσε στο μείγμα με το λάδι σου να πάρει άρωμα (ιδανικά μπορείς να αφήσεις το λάδι σου σε κλειστό δοχείο για μερικές ώρες)
  • Περίχυσε τη σαλάτα με το μείγμα του λαδιού και σέρβιρε

Tip

Μην αφήσεις το αβοκάντο πολύ ώρα χωρίς να το περιχύσεις με το lime γιατί θα μαυρίσει

Read More

And More