Σαλάτα με πληγούρι και ρόδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ρόδι είναι ένα αρχοντικό υλικό και αυτή η σαλάτα-παραλλαγή του ταμπουλέ είναι ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και γεύση!
Κάνε κλικ εδώ για να αγοράσεις τα υλικά σου

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. πληγούρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζ. βραστό νερό
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/3 φλιτζ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλιτζ. ρόδι
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το πληγούρι με το αλάτι.
  • Ρίξε το νερό και σκέπασε το μπολ με ένα πιάτο.
  • Άφησέ το περίπου 30 λεπτά να μουλιάσει το πληγούρι και να απορροφήσει το νερό.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το ρόδι, το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε με φύλλα μαρουλιού ή μέσα σε μπολάκια.

Tip

Για έξτρα γεύση πρόσθεσε ψιλοκομμένες φετούλες ραπανάκι ως ντεκόρ στη σαλάτα σου!

Read More

And More