Σαλάτα με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα

1Ω & 10'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αρωματισμένα λαχανικά ψήνονται ελαφρά στο γκριλ και βγάζουν τους χυμούς τους πιο καραμελωμένους και μεστούς! Σέρβιρε με μπόλικη μοτσαρέλα και μια ωραία vinaigrette μπαλσάμικου…

Συστατικά

  • 4 μέτρια πομοντόρια κομμένα στη μέση
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
  • 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη στα 4
  • 1 μέτριο, κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε σκελίδες
  • Σως βινεγκρέτ από μπαλσάμικο*
  • 8 μέτριες φέτες ψωμί από μπαγκέτα
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 240 γραμ. Ανάμεικτα σαλατικά (ραντίτσιο, ρόκα, λόλα)
  • ¼ φλιτζ. Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γραμμ. Μοτσαρέλα σε κύβους
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό για το σερβίρισμα
  • Για τη vinaigrette: ¼ φλιτζ. Μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ½ κ.γ. Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε τη vinaigrette: Σε ένα βαζάκι με καπάκι, ρίξε όλα τα υλικά, κλείσ’ το και χτύπησέ το καλά ώστε να αναμιχθούν
  • Βάλε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μία πλαστική σακούλα για τρόφιμα, μέσα σε ένα μπολ. Ρίξε από πάνω της σος που έχεις φτιάξει από πριν και κλείσε τη σακούλα. Άφησε να μαριναριστούν τα λαχανικά σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, γυρνώντας περιοδικά τη σακούλα
  • Στράγγισε τα λαχανικά αλλά φύλαξε τη σος. Προθέρμανε το γκριλ σου σε μέτρια ένταση. Βάλε τα λαχανικά σε σχάρα, σκέπασέ τα με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήστα μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτα και άφησέ τα να κρυώσουν
  • Με ένα πινέλο λάδωσε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και ψήστες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ανάμειξε τα λαχανικά και το βασιλικό. Πρόσθεσε τη σος που φύλαξες και ανακάτεψε. Βάλε από πάνω τη μοτσαρέλα και έξτρα βασιλικό για ντεκόρ. Σέρβιρε με το ψωμί

Tip


Read More

And More