Σαλάτα με ψητό αχλάδι

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Tο γλυκό πορτογαλλικό κρασί βράζει, σιροπιάζει και αναμειγνύεται με ελαιόλαδο και ξύδι για να ντύσει τα λαχανικά σου, αλλά και το μελωμένο ψητό αχλάδι.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
  • 240 γρ. μπέικον
  • 3 μεγάλα ώριμα αχλάδια
  • 2 φλιτζάνια κρασί Porto
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (συν ελάχιστο ακόμη για το ψήσιμο)
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 λόλα
  • 1 ματσάκι ρόκκα
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 3/4 του φλιτζανιού μπλε τυρί τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 160oC. Άπλωσε τα καρύδια σε λαδόκολλα και καβούρδισε για περίπου 5 λεπτά
  • Σόταρε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό σκεύος για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξει
  • Προθέρμανε το γκριλ σου, κόψε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες, λάδωσε ελαφρά και ψήσε ώσπου να πάρουν χρώμα από της γραμμές της σχάρας
  • Βάλε το κρασί με το κρεμμυδάκι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτα και να “σωθεί”, να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Άφησε να κρυώσε
  • Πρόσθεσε στο κρασί το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανάμειξε καλά και αλατοπιπέρωσε
  • Πλύνε και καθάρισε τα λαχανικά σου (μπορείς να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ) κόψε σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα (Η ποσότητα της συνταγής είναι για πολύ μεγάλη σαλάτα)
  • Πρόσθεσε το τυρί, τα καρύδια, το μπέικον και τη σος πόρτο, φρόντισε να πάει σε όλα τα λαχανικά και σέρβιρε

Tip


Read More

And More