Σαλάτα με ψητό παντζάρι και φέτα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μα γίνεται το παντζάρι ψητό; Κι όμως γίνεται και η γεύση του μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την dressing είναι απολαυστική. Άλλη μια σαλάτα που χορταίνει, αφήνοντας στον τέλος μια ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι σπόρους κριθαριού
  • 4 μέτρια πατζάρια χωρίς τα φύλλα
  • 1 μεγάλι κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (αφησέ το σε παγωμένο νερό για μισή ώρα)
  • 120 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 4-5 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 1/2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα παντζάρια από τα φύλλα και τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. Ψήσε στη σχάρα για 30 με 45 λεπτά
  • Καθάρισε τα ψητά παντζάρια και κόψε σε μικρά κυβάκια
  • Στο μεταξύ βάλε τρία φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα να βράσουν. Πρόσθεσε το κριθάρι και λίγο αλάτι και άφησε να κοχλάσει
  • Άφησε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι το κριθάρι να “κρατάει” ελαφρά στο δόντι. Στράγγιξε και σκέπασε το κριθάρι
  • Την ίδια ώρα βάλε το κρεμμύδι σε κρύο νερό. Στράγγιξε το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει και έχεις αφήσει στο κρύο νερό
  • Ανακάτεψε το κριθάρι, το κρεμμύδι, τη φέτα και τις ροδέλες από τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ
  • Ράντισε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά
  • Δοκίμασε και αλάτοπιπέρωσε. Μην ξεχνάς πως η φέτα είναι αρκετά αλμυρή

Tip


Read More

And More