Σαλάτα με σέλερι, μανιτάρια και παρμεζάνα

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανή σαλάτα με μανιτάρια και ένα νόστιμο ντρέσινγκ με λεμόνι και ελαιόλαδο.

Συστατικά

  • 340 γραμ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 170 γραμ. Φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, ψιλοκομμένα
  • 6 κλαράκια σέλερι
  • 7 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμ μαρούλι σαλάτα και λόλα
  • 170 γραμμ παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα μανιτάρια και βάλτα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
  • Ψιλόκοψε το σέλερι, βάλτο σε μπολ, σκέπασέ το με διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.
  • Ανακάτεψε το χυμό λεμόνι με το κρεμμύδι. Άφησέ το στην άκρη τουλάχιστον 15 λεπτά. Μετά ρίξε μέσα το λάδι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Ανακάτεψε τα μανιτάρια με το σέλερι και ρίξε το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε απαλά. Άφησε 10 λεπτά στην άκρη.
  • Χώρισε το μαρούλι σε μερίδες και σε κάθε μερίδα βάλε μερικά μανιτάρια και φλούδες από παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More