Σαλάτα με σολομό και σπαράγγια

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα σπαράγγια είναι ίσως το πιο gourmet λαχανικό! Κάτι σαν το χαβιάρι μεταξύ των θαλασσινών. Συνδύασέ τα με κομμάτια σολομού και πράσινα λαχανικά.

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού πράσινο κολοκυθάκι σε φέτες
  • ¾ του φλιτζανιού αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • ½ του φλιτζανιού κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ κάπαρη
  • ½ φλιτζάνι ολόκληρα φύλλα κόλιαντρο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 5 μεγάλα σπαράγγια κομμένα στην μέση (οριζόντια)
  • 1 φιλέτο καπνιστό σολομό
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Ξίσμα από μισό λεμόνι
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα κολοκυθάκια, τη κίτρινη πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες
  • Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, το κίσμα λεμονιού και αλατοπίπερο
  • Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς
  • Ράντισε με αυτό τα λαχανικά σου και ανακάτεψε καλά
  • Κόψε το φιλέτο του σολομού σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε στη σαλάτα

Tip


Read More