Σαλάτα με σπαράγγια και ντοματίνια σε σος μπαλσάμικου

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σπαράγγια ελαφρώς ζεματισμένα, ντοματίνια σοταρισμένα σε μπαλσάμικο ξίδι και κατσικίσιο τυρί θα σε κάνουν να λατρέψεις αυτό το πιάτο. Α  και από θερμίδες, μηδαμινές…

Θερμίδες 69

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Ρίξε μέσα τα σπαράγγια για δύο λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε τις ντομάτες και το σκόρδο να σοταριστούν για 5 λεπτά
  • Σβήσε με το ξίδι και άφησε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοποπέρωσε.
  • Βάλε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με τις ντομάτες
  • Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί και βασιλικό

Tip


Read More

And More