Σαλάτα με τραγανό σαλάμι, κρεμμύδι και αυγό

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα γίνεται και με σπανάκι αλλά και με μαρούλι! Το παν είναι να διαλέξεις ένα καλό σαλάμι και να απολαύσεις την υπέροχη σος!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γραμμ. σαλάμι σε φέτες
  • 2 κ.σούπας ξύδι
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 1 κ.σούπας μέλι
  • μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 ματσάκια τρυφερό σπανάκι (2 φλυτζάνια) χωρίς τα κοτσάνια ή ένα μικρό μαρούλι
  • 4 βραστά αυγά (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε 1 κ.σούπας από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόψε τις φέτες από το σαλάμι στη μέση και ρίξε τες στο τηγάνι ανακατεύοντας να ροδίσει για 2-3 λεπτά.
  • Βγάλε το σαλάμι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
  • Ρίξε στο τηγάνι το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο λάδι μαζί με μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και ανακάτεψε να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Ρίξε το τηγάνι το σαλάμι και βγάλε από τη φωτιά.
  • Χώρισε το σπανάκι σε 4 πιάτα και βάλε από πάνω ίσες μερίδες από το σαλάμι. Αν χρησιμοποιήσεις μαρούλι κόψε το σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και μοίρασε σε 4 πιάτα.
  • Σέρβιρε με ένα αυγό κομμένο σε ροδέλες σε κάθε πιάτο.

Tip

Εάν σου αρέσει η έντονη γεύση του κρεμμυδιού μην το σωτάρεις στο τηγάνι και βάλε το ωμό στη σαλάτα σου!

Read More

And More