Σαλάτα πράσινο μήλο με καρύδια και σέλερι

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό πρώτο πιάτο με ελαφριά γλυκιά και όξινη γεύση μαζί, Σε dressing από μέλι και λεμόνι, μπλεγμπένο με μουστάρδα Dijon!

Συστατικά

  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 5 κ.γ. μέλι
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο σέλερι με τα φύλλα
  • 2 πράσινα μήλα πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3/4 του φλιτζανιού καρύδια καβουρδισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Συμπλήρωσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ψιλόκοψε το σέλερι και το τραγανό κομμάτι σε κυβάκια. Κράτησε κάποια από τα φύλλα σε μεγαλύτερα κομμάτια
  • Ανάμειξε το σέλερι με το μήλο και τα καρύδια σε 2  βαθειά μπολάκια, πίεσε ελαφρά και “ξεφόρμαρε” φτιάχνοτας ένα πράσινο πυργάκι
  • Περίχυσε με το dressing και σέρβιρε μαζί με μερικά φύλλα ανά πιάτο

Tip


Read More

And More