Σαλάτα ρόκα-μαρούλι με καρύδια

10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τι χρειάζεται μια σαλάτα για να… αξίζει το όνομά της; Πολλά υλικά, να δένουν το ένα με το άλλο και να δίνουν ένα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να αναμείξεις καρύδα με τυρί πάνω από τα φρέσκα λαχανικά σου και περίχυσε με ένα dressing μπαλσάμικου, ελαιόλαδου και σιναπόσπορου.

Συστατικά

  • 1 μαρούλι κόκκινο σγουρό
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ανάλατα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα άγλυκια
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3 κ.σ. λιαστή ντομάτα
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορους
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά όλα σου τα λαχανικά, στέγνωσε και βάλε σε μια σαλατιέρα. Κόψε σε χοντρά κομμάτια. Πρόσθεσε και 3 κ.σ. λιαστή ντομάτα
  • Βάλε τους σιναπόσπορους σε ένα γουδί και χτύπησέ τους να σπάσουν. Ρίξε στον κάδο ενός μπλέντερ μαζί με 3 κ.σ. λιαστή ντομάτα, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και αλατοπίπερο. Χτύπησε για να ομογενοποιήσεις τα υλικά
  • Περίχυσε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα σου
  • Πρόσθεσε πάνω από τη σαλάτα την καρύδα ανακατεμένη με μοτσαρέλα και τα καρύδια
  • Σερβίρεται δροσερή

Tip

Αν δεν μπορέσεις να βρεις σιναπόσπορο δοκίμασε να βάλεις 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

Read More

And More