Σαλάτα σπανάκι με κάστανο και blue cheese

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι γεύσεις του φθινοπώρου σε μια σαλάτα… Πορτοκάλι, κάστανο, σπανάκι αναμευγνύονται αρμονικά σε μια πράσινη σαλάτα από σπανάκι και τριμμένο ροκφόρ.

Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο
  • 100 γρ. blue cheese τριμμένο
  • 10-12 κάστανα ψητά (καθαρισμένα)
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σπανάκι και κράτησε μόνο τα τρυφερά φύλλα
  • Ανακάτεψε σε μια σαλατιέρα μαζί με το πορτοκάλι σου και αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε σε ένα μπλέντερ το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μοσχοκάρυδο και χτύπησε να πάρεις ένα ομοιόμορφο dressing
  • Πρόσθεσε και τα κάστανα στη σαλατιέρα και περίχυσε με το dressing τη σαλάτα
  • Ρίξε από πάνω το μπλε τυρί και σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164