Σαλάτα ζυμαρικών με κολοκύθα και blue cheese

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ήπια γεύση των μακαρονιών αποκτάει νόημα με τη πορτοκαλί κολοκύθα και το ιδιαίτερο blue cheese. Δοκίμασε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό και απόλαυσέ τον με φίλους.
Θερμίδες: 300/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 4 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 250γρ. ζυμαρικά
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλους κρόκους αβγών
  • 1/2 φλ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 3 κ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
  • Βάλε σε ένα τηγάνι φούρνου τη κολοκύθα, 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ψέκσασέ τα με το σπρέι μαγειρέματος και μαγείρεψέ τα για 24 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Θα χρειαστεί να τα ανακατέψεις μια φορά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στράγγιξέ τα και διατηρησέ τα ζεστά.
  • Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι σε μάτι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε 1 κ. γλυκού λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σόταρε για 3 λεπτά.
  • Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και πρόσθεσε το 1/2 φλ. γάλα, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Πρόσθεσε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακάτεψε με ένα σύρμα.
  • Σιγά – σιγά πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τη κολοκύθα, τα ζυμαρικά και το μείγμα και ανακάτεψε απαλά.

Tip


Read More

And More