Μια συνταγή με ελληνικές ρίζες. Τα πολλά λαχανικά είναι το χαρακτηριστικό της και το παρθένο ελαιόλαδο δίνει έντονη γεύση.
Θερμίδες: 147/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πιπεριά κόκκινη
 - 1/2 πιπεριά κίτρινη
 - 180γρ. ζυμαρικά
 - 100γρ. φασολάκια καθαρισμένα
 - 1 1/2 φλ. τοματίνια κομμένα στα 4
 - 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
 - 50γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη
 - 4 ελιές κομμένες
 - σπρέι μαγειρέματος
 - 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
 - 1 κρεμμύδι σε φέτες
 - 2 1/2 κ. σούπας ξίδι βαλσάμικο λευκό
 - 1 κ. σούπας νερό
 - 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
 - 1/4 κ. γλυκού αλάτι
 - 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σε δυνατό γκριλ.
 - Καθάρισε τις πιπεριές και κόψ’ τες στη μέση.
 - Τοποθέτησέ τες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ τες για 15 λεπτά.
 - Βάλε τις πιπεριές μέσα σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει και άφησέ τες για 10 λεπτά.
 - Ξεφλούδισέ τες και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.
 - Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Πρόσθεσε τα φασολάκια τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος.
 - Στράγγιξέ τα και πρόσθεσε μέσα τα τοματίνια, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, και τις πιπεριές.
 - Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξε το σπρέι μαγειρέματος.
 - Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
 - Τοποθέτησέ το σε ένα μούλτι μαζί με το ξύδι, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
 - Ρίξε το dressing πάνω από τα μακαρόνια.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ