Συνταγή για πατατοσαλάτα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη ιδέα τόσο για ορεκτικό πιάτο όσο και κυρίως. 

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 αυγά
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα αυγά για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα μπολ με κρύο νερό
  • Ξεφλούδισε τα αυγά και 3 από αυτά τα βάζεις σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τα ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεις τα λιώνεις
  • Βάζεις το μπέικον στον φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά
  • Κόβεις τις δυο λωρίδες και τις προσθέτεις στο μείγμα με τα αυγά και την μαγιονέζα
  • Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις και τις ρίχνεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύεις καλά, κόβεις στη μέση τα δύο αυγά και τα τοποθετείς πάνω στη σαλάτα μαζί με το μπέικον και το μαϊντανό.

Κεντρική photo: iStock

And More