Συνταγή για σαλάτα με ψητή κολοκύθα και φέτα

1 ώρα και 5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία σαλάτα με φθινοπωρινό άρωμα και γεύση.

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, ανάλατοι
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Καθαρίζεις την κολοκύθα, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και την απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτεις σε διάφορα σημεία το σκόρδο και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, αφαιρείς το σκόρδο και συνεχίζεις να ψήνεις για ακόμα 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, λιώνεις το σκόρδο και σιγά – σιγά προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σπανάκι, τη φέτα, την κολοκύθα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις και περιχύνεις το dressing.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

Read More