Ταϊλανδέζικη σαλάτα με quinoa

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανή σαλάτα με ιδιαίτερο dressing και πλούσια γεύση.

Θερμίδες: 180/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα:
  • 1+1/2φλ. quinoa
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα
  • 2φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. κόκκινο λάχανο, κομμένο
  • 1φλ. καρότα, τριμμένα
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. αλατισμένα φιστίκια ή κάσιους, ψιλοκομμένα
  • 1/2φλ. edamame
  • Για το dressing:
  • 6κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 3κ. σούπας soy sauce
  • 2κ. σούπας ξύδι
  • 2/3φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2κ. γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 2κ. γλυκού μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σαλάτα:
  • Βράσε το quinoa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμο κι έχει κρυώσει, πρόσθεσέ το σε ένα μπολ μαζί με τα άλλα υλικά για τη σαλάτα.
  • Για το dressing:
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πρόσθεσε το dressing μέσα στη σαλάτα.

Read More

And More