Wrap μαρουλιού με ψητή γαλοπούλα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γιατί να μην αποφύγεις το αλεύρι και τις ζύμες στο σάντουιτς σου; Αφού μπορείς! Φτιάξε το wrap σου σε μαρούλι, αποφεύγοντας την τορτίγια και απόλαυσε μια σαλάτα compact!
Θερμίδες 200Kcal

Συστατικά

  • 4 μεγάλα φρέσκα φύλλα μαρούλι τύπου iceberg
  • 4 φέτες ψητή ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φετούλες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα φύλλα φρόντισε να κρατήσεις την επιφάνεια ψηλά στις άκρες του, που είναι πιο ελαστική και δεν θα σου σπάσει. Η βάση είναι πάντα πιο τραγανή
  • Κόψε κάθε φέτα γαλοπούλας σε λωρίδες. Υπολόγισε μία φέτα για κάθε wrap
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε με την πάπρικα
  • Στρώσε στο φύλλο τη γαλοπούλα, τα αγγουράκια στο κέντρο και από πάνω 2 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού. Τύλιξε προσεκτικά το μαρούλι και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα

Tip

Τύλιξε το μαρούλι από την κορυφή προς τη βάση του (το μαλακό, προς το τραγανό) και ανάλογα με τα "νεύρα" που σχηματίζει. Θα δεις πως θα σε διευκολύνει...

Read More

And More