Aγιορείτικες πατάτες με ταραμά

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Νίκος Κατσάνης είναι ο πλέον κατάλληλος Σεφ για να σε μυήσει στις λιχουδιές της Σαρακοστής! Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Σουσουράδα” υπογράφει ένα ολόκληρο βιβλίο συνταγών της εταιρίας Χαΐτογλου με τίτλο “Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά”, δηλαδή ό, τι χρειάζεσαι για νόστιμη και gourmet Σαρακοστή. Δώσε στις απλές πατάτες “γιαχνί” άλλη διάσταση, προσθέτοντας ταραμά και δυναμωτικό σησαμέλαιο.

Συστατικά

  • 1.200 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες
  • 80 γρ. λευκό ταραμά
  • 2 κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • Xυμό από 2 λεμόνια
  • 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άχνισε στο σησαμέλαιο το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκέπασε τις πατάτες με νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε
  • Λίγο πριν γίνουν, πρόσθεσε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς που θα τις συνοδεύει θα αλμυρίζει επίσης
  • Σε λίγο ζωμό και νερό διαλύουμε τον ταραμά και περίχυσε τις πατάτες που είναι ήδη σχεδόν έτοιμες
  • Κούνησε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο ταραμάς, ρίξε το μάραθο ή τον άνηθο, σβήσε τη φωτιά αφήνοντας όμως επάνω το φαγητό.
  • Σέρβιρε σε 10 λεπτά

Tip


Read More

And More