Chili Sin Carne

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χορταστικό πιάτο με καυτερή πιπεριά! Είναι παραδοσιακή συνταγή για να μην στερείσαι και τα μεξικάνικα και καυτερά τώρα που νηστεύεις… Θα βρεις στο πιάτο σου όλων των ειδών τα φασόλια!

Θερμίδες 98

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 1 κονσέρβα λευκά φασόλια
  • 1 κονσέρβα φασόλια πίντο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 1/2 κ.σ. βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλι κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και σόταρε ελαφρά
  • Συνέχισε με τις πιπεριές και στη συνέχεια ρίξε στα λαχανικά σου το chili. Συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν οι πιπεριές
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τις ντομάτες με το χυμό τους αλλά και τα φασόλια μαζί με τα υγρά τους. Τέλος συμπλήρωσε το καλαμπόκι
  • Στο τέλος νοστίμισε με τα μυρωδικά σου, το κύμινο, τη ρίγανη και το βασιλικό και άφησε το φαγητό να πάρει βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το chili να σιγοβράσει για 20 λεπτά

Tip

Είσαι προσεκτική όταν χρησιμοποιείς καυτερές πιπεριές; Μυστικά για να μην... καείς! Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More