Νόστιμη και ελαφριά φάβα με γλυκά κρεμμύδια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ kg φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 σέλερι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- 2 κ. σούπας αγγουράκι τουρσί
- ½ κ. γλυκού αλάτι
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι:
- 3 κρεμμύδια
- 2 κ. σούπας μέλι
- 2 κ σούπας μπαλσάμικο
- 3 κ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και βράσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι χωρίς να τα κόψεις για 20- 25 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα λαχανικά εκτός από το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και ρίξε τη φάβα.
- Βράσε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 30 λεπτά.
- Στο μπλέντερ πολτοποίησε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φάβα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κόψ’ τα σε λεπτές φέτες και τσιγάρισέ τα σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρουν χρώμα, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπωλ τη φάβα και γαρνίρισε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ