Κριθαράκι με γαρίδες σοτέ και σάλτσα λεμονιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σπυρωτό κριθαρότο με ψητές γαρίδες στο τηγάνι, φρέσκο μαϊντανό και καβουρδισμένο σκόρδο

Συστατικά

  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τι κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ το και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1/4 κουταλάκι αλάτι, ανακάτεψε καλά και σκέπασέ το για να διατηρηθεί ζεστό.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πασπάλισε τις γαρίδες με το υπόλοιπο αλάτι και σοτάρισέ τες στο τηγάνι για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες γαρίδες αν δεν χωρούν στο τηγάνι.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το σκόρδο για μισό λεπτό.
  • Ρίξε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το κριθαράκι με το μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.

Read More

And More