Μελαχρινή!

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μελαχρινή είναι το όνομα του γλυκού που θα σε συνοδεύσει μέχρι το Πάσχα.

Συστατικά

  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ baking soda
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 600 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ μπέκιν
  • Σιρόπι:1/2 λίτρο νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνα μέλι
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μπολ όλα τα στερα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίξε όλα τα υγρά υλικά και ένωσε σταδιακά να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Άπλωσε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου
  • 10 λεπτά πριν το βγάλεις από το φούνο ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν μαζί για 3-4 λεπτά
  • Σιρόπιασε αφού κρυώσει το κέικ καλά, με το σιρόπι καυτό

Tip


Read More

And More