Μήλα με σος ταχίνι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα γλυκά της νηστείας έχουν τη φήμη ότι δεν είναι χορταστικά ή ότι είναι άγευστα! Λάθος! Όταν υπάρχει το ταχίνι και τα φρούτα, τα γλυκά γίνονται πεντανόστιμα!

Συστατικά

  • 4 μήλα Grand Smith
  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και ξεσποριάζουμε τα μήλα.
  • Τα τρίβουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  • Με τη ζάχαρη και το νερό κάνουμε ένα σιρόπι, προσθέτουμε τη βανίλια και εκεί μέσα βράζουμε τα μήλα.
  • Μόλις τα μήλα βράσουν, τα βγάζουμε να στραγγίσουν και τα κρατάμε ζεστά.
  • Στο ζεστό σιρόπι που βράσαμε τα μήλα, σε αναλογία 1 σιρόπι προς 1 ταχίνι, ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έτσι αποκτούμε ένα γλάσο ταχινιού.
  • Στη μέση ενός πιάτου, στο οποίο έχουμε σκορπίσει κανέλα, τοποθετούμε ένα μήλο και από πάνω ρίχνουμε γλάσο ταχινιού να το σκεπάσει και σερβίρουμε.

Tip

Για ακόμη ωραιότερο αποτέλεσμα, μην παραβράσεις τα μήλα σου, βάλτα σε ένα ταψάκι και πέρασέ τα από δυνατό φούρνο ίσα να ροδίσουν από πάνω!

Read More

And More