Νηστίσιμα γλυκά: Σάμαλι

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει τα σούπερ γλυκά της όπως αυτό το λαχταριστά σιροπιασμένο σάμαλι;

Συστατικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.
  • Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.
  • Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.
  • Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο ξασπρισμένο.

Read More

And More