Noodles με γάλα καρύδας και γαρίδες

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εξωτικό πιάτο με γάλα καρύδας, κάρυ και λεμονόχορτο

Συστατικά

  • 120 gr vermicelli noodles
  • 4 φλ. baby σπανάκι
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 1/2 κ. γλυκού κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κ. γλυκού fish sauce
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ξύσμα από 1 lime + 1 κ. γλυκού χυμός lime
  • 3/4 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι
  • ½ kg γαρίδες
  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε τέσσερα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με μήκος 40 cm.
  • Δίπλωσε κάθε κομμάτι χαρτιού στη μέση, άνοιξέ τα σαν βιβλία και μοίρασέ τα σε δύο ταψιά.
  • Βάλε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ τα με ζεστό νερό, άφησέ τα για πέντε λεπτά και σούρωσέ τα καλά.
  • Στέγνωσε το μπολ και ξαναβάλε εκεί τα noodles μαζί με το σπανάκι και το καρότο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα καρύδας με την πάστα κάρυ, τη fish sauce, το σκόρδο, το ξύσμα και χυμό του lime και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Ρίξε ¼ φλιτζανιού στα noodles, αλάτισε με 1/8 κουταλάκι αλάτι και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε τα noodles με το σπανάκι και το καρότο στα τέσσερα χαρτιά (στη μία «σελίδα» κάθε «βιβλίου») και ράντισε κάθε μερίδα με δύο κουταλιές νερό.
  • Τοποθέτησε από πάνω τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους, κόψε κάθε κλωνάρι λεμονόχορτου στα τέσσερα και βάλε δύο σε κάθε μερίδα.
  • Κλείσε κάθε χαρτί με τη δεύτερη ακάλυπτη πλευρά, τυλίγοντας κι στρίβοντας τις ενώσεις, ώστε να κλείσει κάθε πακέτο αεροστεγώς.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το λεμονόχορτο και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164