Παραδοσιακή φάβα με κρεμμύδι και πάπρικα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και τρυφερή φάβα για άλειμμα σε ψωμί και λαχανικά

Συστατικά

  • 500 gr φάβα πλυμένη
  • 3/4 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • καπνιστή πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με πέντε φλιτζάνια ζεστό νερό και ζέστανέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Αφαίρεσε όσο αφρό βγάλουν και πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησε να βράσουν τα υλικά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι και το αλάτι.
  • Με το ραβδομπλέντερ άλεσε τα υλικά μέχρι να γίνουν λείο μείγμα και πρόσθεσε αλάτι αν χρειαστεί.
  • Άφησε τη φάβα να κρυώσει ελαφρώς και σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με την πάπρικα.

Read More

And More