Παραδοσιακή φάβα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Για εσένα που θέλεις να νηστέψεις, αλλά και για εσένα που απλά σου αρέσει!

Συστατικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.
  • Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.
  • Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου τριάντα λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.
  • Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
  • Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More