Πατατοκεφτέδες νηστίσιμοι

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποιος είπε πως το τυρί είναι απαγορευμένο στη νηστεία; Το αντικαθιστούμε με τυρί σόγιας και σου παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για πατατοκεφτέδες. Δοκίμασέ τους και θα δεις πως αξίζει τον κόπο.
Θερμίδες 217/Μερίδα

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί σόγιας
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες και βράσε σε κατσαρόλα με νερό να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά.
  • Στράγγιξε καλά και πολτοποίησε σε μύλο ή με ένα πιρούνι. Ανάμειξε στι λιωμένη πατάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάσε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Άφησε μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα
  • Πλάσε τους κεφτέδες ανάμεσα στα χέρια σου, αλεύρωσε ελαφρά και τηγάνισε στο σπορέλαιο που έχει κάψει καλά για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More