Πικάντικα μύδια με σάλτσα ντομάτας και φρυγανισμένο ψωμί

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μύδια αχνισμένα με τσίλι και ντομάτα σε σάλτσα τηγανητού σκόρδου

Συστατικά

  • 1/3 φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 gr ντομάτες σε κύβους
  • 1 κ. γλυκού τσίλι
  • 1/2 κ. γλυκού μαραθόσπορος
  • αλάτι
  • 1,5 kg μύδια καθαρισμένα
  • 3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το 1/3 φλιτζανιού λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρισε το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε το σκόρδο, ανέβασε την φωτιά και πρόσθεσε τις ντομάτες.
  • Με μια ξύλινη κουτάλια ανακάτευε τακτικά, πιέζοντας ελαφρώς τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το τσίλι και τον μαραθόσπορο, αλάτισε την σάλτσα και έπειτα πρόσθεσε τα μύδια.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά, ώστε να ανοίξουν όλα τα μύδια.
  • Αφαίρεσε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και βγάλε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται.
  • Μοίρασε τα μύδια σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε την σάλτσα και το τηγανισμένο σκόρδο, πασπαλίζοντας στο τέλος με το σχοινόπρασο.
  • Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More