Ρολάκια λάχανο με νηστίσιμη γέμιση

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμα ρολάκια από λάχανο με γέμιση από διάφορα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο και πικάντικη πινελιά καυτερής πιπεριάς.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερό αρακά
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
  • 8 μεγάλα φύλλα λάχανο
  • 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τον ξερό αρακά, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
  • Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)
  • Στο μεταξύ προθέρμανε τον φοπύρνο στους 180 οC
  • Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν
  • Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες
  • Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά

Tip

Πειραματίσου... η γέμισή σου μπορεί να περιλαμβάνει όποιο άλλο λαχανικό σου αρέσει περισσότερο!

Read More

And More