Σαλάτα με σος από ταχίνι και φαλάφελ από κόκκινες φακές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή σαλάτα kale με ελαφριά σος ταχίνι και πλούσια φαλάφελ από φακές

Συστατικά

Για τα φαλάφελ:

  • 1 φλ. κόκκινες φακές
  • 2 φλ. μαϊναντός
  • 2 φλ. κόλιανδρος
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 1/2 κ. γλυκού ταχίνι
  • 1 1/2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι, κύμινο, κόλιανδρος
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ

Για τη σος με ταχίνι

  • 1/3 φλ. ταχίνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ. σούπας νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. μαϊντανός λιωμένος
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 3 φλ. kale
  • 3 καρότα σε φλοίδες
  • 1/4 φλ. λεπτοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε τις φακές όλο το βράδυ, σούρωσέ τες και καθάρισέ τες καλά.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τις φακές μέχρι να γίνουν σκόνη, πρόσθεσε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και χτύπησε καλά.
  • Πρόσθεσε το ταχίνι, το λάδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ανακάτεψε με την baking soda και το αλεύρι, άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα σαλατικά
  • Πλάσε για κάθε κεφτέ δύο κουταλιές μείγματος σε μπαλάκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ράντισε τους κεφτέδες με λίγο έξτρα λάδι και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σέρβιρε τη σαλάτα, τοποθετώντας από πάνω τους κεφτέδες και περιχύνοντας με τη σος από ταχίνι.

Read More

And More