Θαλασσινά “γιαχνί” με κόκκινη σάλτσα λαχανικών και αρωματικό φρυγανισμένο ψωμί

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ποικιλία θαλασσινών στην κατσαρόλα με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας και τραγανό ψωμί

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φινόκιο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 250 gr καλαμάρι
  • 1/2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 400 gr ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 230 ml νερό
  • 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 3 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 500 gr αχιβάδες μουλιασμένες για 1 ώρα στο νερό
  • 250 gr γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 500 gr μύδια καθαρισμένα
  • 1 μπαγκέτα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε δύο σκελίδες σκόρδο και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, μισό κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνέχισε να σοτάρεις ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε το καλαμάρι σε ροδέλες για περίπου 20 λεπτά, πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και τη ρίγανη και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε το κρασί, ανέβασε τη φωτιά και βράσε για περίπου επτά λεπτά πριν προσθέσεις τις ντομάτες κονκασέ, τη δάφνη, το νερό και το ζωμό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για μισή ώρα και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τις αχιβάδες, κάλυψε την κατσαρόλα και βράσε για τρία λεπτά πριν προσθέσεις τις γαρίδες και τα μύδια και βράσεις για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πρόσθεσε δύο κουταλιές μαϊντανό.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο λάδι με μία κουταλιά μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
  • Κόψε το υπόλοιπο σκόρδο στη μέση, τρίψ’ το πάνω στις φέτες ψωμιού, ράντισε με το μείγμα λαδιού και φρυγάνισε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σέρβιρε σε μπολ όσο είναι ζεστό με το αρωματικό ψωμί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164