Χαλβάς αρωματισμένος με πορτοκάλι και κανέλα

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σαρακοστιανή συνταγή για να δώσεις ένα επιπλέον άρωμα στον χαλβά και να στολίσεις με ποικιλία το σαρακοστιανό τραπέζι.

Συστατικά

  • 4-5 φέτες μακεδονικό χαλβά (γεύση της επιλογής σου)
  • 2 πορτοκάλια σφιχτά πλυμμένα
  • 1/4 του ποτηριού χυμό λεμόνι
  • Κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το πορτοκάλι σε φέτες 2 εκατοστά, πετόντας μόνο το πάνω και το κάτω μέρος
  • Άνοιξε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και στρώσε τις φέτες με το πορτοκάλι
  • Από πάνω άπλωσε τις φέτες με το χαλβά και τυλίγεις καλά σε πακέτο με το αλουμινόχαρτο
  • Βάλε το πακέτο στο φούρνο, στο τζάκι ή ακόμη και πάνω στη σχάρα. Άφησε για λίγα λεπτά να μαλακώσει ο χαλβάς
  • Άνοιξε το αλουμινόχαρτο ράντισε με το λεμόνι και πασπάλισε με λίγη κανέλα. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More