Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το σφουγγάτο είναι το κρητικό φαγητό που θα ετοιμάσεις έυκολα και γρήγορα. Παρέχει μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC που περιορίζουν την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού και θωρακίζοντας την καρδιά και τα αγγεία!
Μονάδες ORAC – 2714
Από το βιβλίο “Διατροφή Orac σε συνταγές που θα λατρέψετε!” ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Λόγω Διατροφής, 2011

Συστατικά

  • 2 μαρούλια
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και πλύνε τα μαρούλια. Ψιλόκοψε και στράγγιξε καλά από τα νερά
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το μαρούλι να μαραθεί
  • Αλατοπιπέροωσε, πρόσθεσε και λίγο νερό και άφησε τα πράσινα λαχανικά σου να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά να φύγουν υγρά
  • Συμπλήρωσε τον άνηθο και το δυόσμο και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσουν
  • Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και πασπάλισε με τη φρυγανιά
  • Χτύπησε τα αυγά, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά
  • Στρώσε το μείγμα στο πυρίμαχο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μισή ώρα περίπου, πάρει χρώμα το σφουγγάτο

Tip


Read More

And More