Shrimp dog

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βιετναμέζικες γαρίδες σε ψωμάκι hot dog

Συστατικά

  • 1 αγγούρι σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. ραπανάκια σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. καρότα σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλ. ξύδι ρυζιού
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/8 κ. γλυκού fish sauce
  • 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ. σούπας ξύσμα lime
  • 3 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια hot dog
  • φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα καρότα μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και άφησέ τα.
  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη fish sauce και άφησε το μείγμα στο ψυγείο.
  • Στέγνωσε καλά τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί και ανακάτεψέ τες σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό lime, το αλάτι και τη σκόνη κόλιανδρου.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τις γαρίδες και ψήσε για δύο με τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Άωοιξε τα ψωμάκια στη μέση, άλειψε το εσωτερικό με την  αρωματισμένη μαγιονέζα, από πάνω μοίρασε τα πικλαρισμένα λαχανικά και έπειτα τις ψητές γαρίδες.
  • Πασπάλισε το εσωτερικό με τον φρέσκο κόλιανδρο και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164