Σιγομαγειρεμένη κρεατόσουπα με λαχανικά και κριθάρι

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με τρυφερό μοσχαράκι, λαχανικά και γευστικό κριθάρι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr μοσχαρίσιο ποντίκι σε κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1/3 φλ. κόκκινο κρασί
  • 8 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 φλ. κριθάρι
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας.
  • Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα και τσιγάρισέ το για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντας τακτικά πλευρά στα κομμάτια.
  • Αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλρι για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο για να ξεκολλήσουν τα απομεινάρια.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό, το κριθάρι, το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κριθάρι.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά, βγάλε το θυμάρι και την δάφνη και πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο πριν σερβίρεις.

Read More

And More