Σκαφάκια μελιτζάνας στο φούρνο, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

To πιο ξεχωριστό λαχανικό του καλοκαιριού… έχει φανατικούς θαυμαστές και πολέμιους εχθρούς εξ’ αιτίας της ιδιαίτερης γεύσης της! Πάντως η μελιτζάνα είναι μοναδική τροφή, που φαίνεται να παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό και μαζί με το τυρί προσφέρει πολλές βιταμίνες, σε μια δροσερή και πανάλαφρη συνταγή.

Μονάδες Orac – 2850

Συστατικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μυζήθρα ξηρή τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις μελιτζάνες, κόψε κατά μήκος στη μέση και βάλε σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό. Άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
  • Κατέβασε από τη φωτιά, στράγγιξε και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τη σάρκα τους εσωτερικά. Κράτησε τα σκαφάκια στην άρκη για να τα γεμίσεις
  • Ρίξε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ντομάρες και αλατοπιπέρωσε
  • Ανακάτεψε καλά όλα σου τα υλικά, ζέστανε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το μείγμα να ροδίσει. Κατεύασε από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε το τυρί και τα αυγά καλά χτυπημένα, ανακάτεψε και γέμισε με το μείγμα τα σκαφάκια. Πασπάλισε με λίγη ακόμη μυζήθρα
  • Ψήσε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά. Σέρβιρε ζεστές…

Tip


Read More

And More