Βήμα 7ο
Κρύωσε τη γκανάς: Άφησε τη γκανάς σου να κρυώσει ώστε να φτάσει να είναι όσο πηχτή όσο χρειάζεσαι, ανάλογα με τις οδηγίες της συνταγής που ακολουθείς ή ως εξής:
-Αν θα τη χρησιμοποιήσεις για κέικ ή πίτες θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή άρα σχεδόν χλιαρή.
-Αν η γκανάς προορίζεται να μπει σε ενδιάμεσα ή για να καλύψεις τούρτα τότε κρύωσέ την μέχρι να πήξει αλλά να εξακολουθεί να είναι μαλακή. Μετά χτύπα την στο μίξερ ή σε μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά να αφρατέψει.
-Για να φτιάξεις τρούφες βάλε τη γκανάς στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Καθε 5 λεπτά βγάζε την και ανακάτευέ την ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα. Καθώς θα αρχίζει να πήζει πολύ ανακατευέ την πιο τακτικά ώστε να μην πετρώσει τελείως. Αν τυχόν σου πετρώσει βάλε το μπολ της γκανάς πάνω από κατσαρόλα όπου σιγοβράζει νερό για να την μαλακώσεις λίγο.
Βήμα 6ο
Μετά από λίγη ώρα ανακατέματος η γκανάς σου θα έχει αυτή την μεταξένια και γυαλιστερή υφή και όψη και θα είναι τόσο πηχτή όσο η αναλογία που χρησιμοποίησες, δηλαδή πηχτή αν η αναλογία σου ήταν 1 προς 1 ή 2 προς 1 και αραιότερη αν η αναλογία σου ήταν 1 προς 2.
Βήμα 5ο
Με ξύλινη κουτάλα ή λαστιχένια σπάτουλα ξεκίνα να ανακατεύεις απαλά και με κυκλικές κινήσεις τη γκανάς. Μην παραξενευτείς εάν στην αρχή η σοκολάτα μοιάζει να μην ενσωματώνεται. όπως στη φωτογραφία. Με υπομονή και απαλό ανακάτεμα θα πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Βήμα 4ο
Ζέστανε την κρέμα: Βάλε την κρέμα σου σε μικρό σκεύος και ζέστανέ την σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. Πρόσεχε, δεν θέλεις να βράσει, απλώς να ζεσταθεί καλά. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμη θα πρέπει όταν βουτάς το δάχτυλό σου να μπορείς να αντέχεις τη θερμοκρασία της για 3-4 δευτερόλεπτα. Κατέβασέ την από τη φωτιά.
Ρίξε την ψιλοκομμένη σοκολάτα πασπαλίζοντάς την πάνω από την κρέμα. Ανακάτεψέ την μόνο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ίσα να πάει παντού η σοκολάτα και άφησέ την στην άκρη για μερικά λεπτά ώστε η σοκολάτα να μαλακώσει και να λιώσει μόνη της. Δεν πρέπει να την ανακατέψεις παραπάνω σε αυτή τη φάση!
Βήμα 3ο
Ψιλόκοψε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σοκολάτα ώστε να λιώσει καλύτερα και γρηγορότερα.
Βήμα 2ο
Μέτρησε την ποσότητα της κρέμας ανάλογα με την αναλογία που είδες πιο πριν, σε ξεχωριστό μπολ. Είναι σημαντικό να μετρήσεις σωστά ώστε να μη σου βγει η γκανάς πιο πηχτή ή πιο αραιή από όσο θα ήθελες ή απαιτεί η συνταγή σου.
Βήμα 1ο
Ζύγισε τη σοκολάτα σου ανάλογα με τις ποσότητες της συνταγής που ακολουθείς. Εάν δεν ακολουθείς κάποια συνταγή, ξεκίνα με μια μικρή ποσότητα σοκολάτας και αργότερα φτιάξε και άλλη.
Τι θα χρειαστείς
Η σοκολάτα γκανάς είναι ιδανική για την επικάλυψη γλυκών και για να φτιάξεις υπέροχες τρούφες. Είναι εύκολη στην παρασκευή της γιατί χρειάζεται μόνο δύο υλικά και το μυστικό κρύβεται στις αναλογίες και τη θερμοκρασία, όπως θα δεις και στα επόμενα βήματα.
Τι θα χρειαστείς
Κουβερτούρα
Κρέμα γάλακτος
Αναλογία
Η ποσότητα που θα χρειαστείς από κάθε υλικό εξαρτάται από τη χρήση της γκανάς. Αν πρόκειται να καλύψεις κάποιο κέικ ή τούρτα η αναλογία είναι 1 προς 1 δηλαδή ίσα μέρη σοκολάτας και κρέμας. Για να κάνεις τρουφάκια η αναλογία είναι 2 προς 1 ενώ για πιο αραιή γκανάς για ένα ελαφρύ γλάσο η αναλογία είναι 1 προς 2.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ