Σοκολατένια cupcakes με χριστουγεννιάτικο δέντρο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια πολύ έξυπνη συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους.

Θερμίδες: 210/ μερίδα

Συστατικά

  • 12 χωνάκια παγωτού
  • Για το frosting:
  • 910γρ. ζάχαρη άχνη (συν λίγο παραπάνω για τι πασπάλισμα)
  • 450γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2κ. σούπας γάλα
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τα cupcakes:
  • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. κακάο
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. κεφίρ
  • 1/4φλ. γιαούρτι
  • 1+1/3φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4φλ. αραιωμένος στιγμιαίος καφές σε νερό
  • 1/2φλ. βούτυρο λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα cupcakes:
  • Προθέρμανε στους 175 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Στο μίξερ ανακάτεψε το κεφίρ, το γιαούρτι, τη βανίλια, τα αυγά, τον καφέ και το βούτυρο.
  • Ρίξε μέσα σίγα – σιγά και σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα με το αλεύρι.
  • Σε 12 θήκες για muffins ρίξε από 3 κουταλιές της σούπας μείγμα.
  • Ψήσε για 15-50 λεπτά.
  • Για το frosting:
  • Ρίξε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  • Βάλε σε υψηλή ταχύτητα το μίξερ και πρόσθεσε τη ζάχαρη.
  • Έπειτα ρίχνε σιγά – σιγά το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μισό frosting και ανακάτεψέ το με το χρώμα ζαχαροπλαστικής (το άλλο μισό θα μείνει λευκό).
  • Για την ένωση:
  • Άπλωσε λίγο λευκό frosting πάνω στα cupcake.
  • Άπλωσε με μια σπάτουλα λίγο πράσινο frosting πάνω στα χωνάκια.
  • Τοποθέτησε το χωνάκι πάνω στο cupcake και με ένα κορνέ κάνε τα σχέδια που βλέπεις στη φωτογραφία.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Read More

And More