Σοκολατένια βασιλόπιτα με κακάο

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Για εσένα που είσαι Choco – Lover και τις γιορτές!

Συστατικά

  • 200 gr βούτυρο σε κύβους
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 gσκόνη κακάο
  • 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 6 αυγά
  • 80 gr ζάχαρη καρύδας
  • 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτεις το κακάο. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες και το σιρόπι σφενδάμου.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτεις και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Ρίχνεις το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, κάνοντας παράλληλα μικρές τρύπες με ένα πιρούνι.
  • Το αφήνεις λίγο να κρυώσει και απολαμβάνεις.

Read More

And More