Σοκολατένιο brownies με ταχίνι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια απολαυστική επιλογή που θα καλύψει την επιθυμία σου για γλυκό με τον πιο light τρόπο.

Θερμίδες: 181/ μερίδα

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1/4φλ. σησαμέλαιο
  • 3κ. σούπας μαργαρίνη
  • 110γρ. κουβερτούρα
  • 3/4φλ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 85γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4φλ. ταχίνι
  • 1κ. σούπας καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 20εκ., άπλωσε μια λαδόκολλα και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Λιώσε σε μπεν μαρί το σησαμέλαιο, τη μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
  • Ρίξε τη λιωμένη κουβερτούρα το μείγμα σοκολάτας σε ένα μεγάλο, πρόσθεσε την κρυσταλική ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
  • Πρόσθεσε τα 2 αυγά, και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε μέσα στο μπολ τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε καλά το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη και το υπόλοιπο 1 αυγό.
  • Ρίξε και αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί και ανακάτεψε τα δύο μείγματα απαλά με ένα μαχαίρι.
  • Ψήσε για περίπου 30 λεπτά.

Read More

And More