Sorell! Το λουλούδι της Τζαμάικα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ψάχνοντας τις συνταγές από το βιβλίο του Morgan Freeman, Carribean Cooking for A Cause, έπεσα πάνω σε ένα ποτό που φτιάχνουν πάντα τα Χριστούγεννα στη Τζαμάικα. Γίνεται από το λουλούδι Ιβίσκου, το λουλούδι της Τζαμάικα και είναι πολύ ενδιαφέρον. Το βιβλίο κυκλοφόρησε για να βοηθήσει τους πληθυσμούς της Καραϊβικής που είχαν πληγεί από τους τυφώνες το 2004. Δεν είναι ο διάσημος ηθοποιός ο σεφ, αλλά ο εμπνευστής και εκείνος που συγκέντρωσε τις συνταγές της εξωτικής Καραϊβικής.

Συστατικά

  • 10 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 κ.σ. ρύζι
  • 5 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 12 ολόκληρα μπιλάκια allspice
  • 1 κιλό περίπου λουλούδια της Τζαμάικα/Ιβίσκος (θα το βρεις σε καταστήματα με βότανα)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 60ml. λευκό ρούμι ή κόκκινο κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό, το ρύζι, το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το allspice. Βάλε να πάρουν μια βράση και πρόσθεσε τα λάπαθα. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να σταθεί για 24 ώρες.
  • Στράγγιξε το υγρό και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ρούμι ή το κόκκινο κρασί και ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη. Βάλε σε γυάλινα μπουκάλια και άφησε στο ψυγείο.
  • Σέρβιρε κρύο με πάγο.

Tip


Read More

And More